Waar moet ik letten bij het aanschaffen van een Gaming toetsenbord?

19 mei 2018 | door Game Experience

Om mee te beginnen heb je verschillende typen toetsenborden. Voor de game toetsenborden maken we het onderscheid tussen mechanische en niet-mechanische toetsenborden.

Een Membraan en Half-Mechanisch toetsenbord geeft je weinig feedback en moet je bijna volledig indrukken om een toetsaanslag te registreren. Dit is voor serieuze gamers niet wenselijk, omdat dit enkele milliseconden kan schelen in je reflexen. Een Half-Mechanisch toetsenbord is in opkomst en is een reële middenweg tussen Membraan en Mechanisch.

Ten tweede heb je verschillende functies. Gaming toetsenborden zitten vaak vol toeters en bellen, verlichting, Gaming toetsen zo gek als je het zelf maar kan bedenken op sommige Gaming toetsenborden kun je het allemaal terug vinden. Een van de dingen die je het vaakst terug ziet komen in de Gaming toetsenborden is verlichting en de extra knoppen aanwezig op het toetsenbord.
Tevens kun je in bepaalde games macro’s zetten. Een macro is niets meer dan een herhaling van handelingen opnemen en deze later uit te laten voeren.

Ten derde heb je nog het formaat. Een Full-size of een Tournament Edition. Een Full-size heeft alle ruimte en dus ook alle benodigde toetsen en soms zelfs vele malen meer dan nodig. Een Tournament Ediition toetsenbord is gemaakt om hem gemakkelijk mee te nmen. Deze zijn daarom ook kleiner en hebben vaak afneembare kabels. Wat je vaak bij Tournament Editions ziet is dat er geen numeriek toetsenblok is aan de rechterkant van je toetsenbord.

Ten slotte is het handig om op te letten of je een QWERTY US- of UK-layout of een andere layout koopt. Bij een US-layout heb je bijvoorbeeld een grotere enter- en shifttoets.

Weet je niet welke mechanische switches jij fijn vindt? Bekijk ons volgende blog over welke mechanische switches er bij jou passen.
Kun je nog niet kiezen? Je kunt altijd contact met ons op nemen om het geschikte toetsenbord te kiezen voor jou!

Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience