The Last of Us: Part 2, E3 2018

2 juli 2018 | door Jorick

The Last of Us: Part 2 is misschien wel de beste game van het afgelopen decennium. En tijdens de E3 2018 is er duidelijkheid gekomen over de releasedatum. In dit artikel gaan we het hebben over de game, de release datum, het verhaal en de setting en de gameplay.

The Last of Us: Part 2 release

Tijdens de Playstation Experience 2017 meldde regisseur Neil Druckmann dat The Last of Us: Part 2 voor de helft klaar is. Echter is er tijdens de E3 2018 geen duidelijkheid is gebracht over de releasedatum. Componist Gustavo Santaolalla verkondigde in een interview dan wel weer dat de game in 2019 uit zou komen.

The Last of Us: Part 2 verhaal en setting

The Last of Us begint met een uitbraak van een schimmelinfectie die de hersenen aantast en mensen in een soort van zombies doet veranderen. Joel krijgt de opdracht om Ellie heelhuids naar de Fireflies te escorteren. Deze paramilitaire groep, Fireflies gelooft dat Ellie de sleutel is tot het medicijn, aangezien ze is gebeten maar nooit in een zombie is veranderd. In de zoektocht naar de Fireflies worden Joel en Ellie bedreigd door The Infected zombies en de overlevenden mensen met kwade bedoelingen.

The Last of Us: Part 2 is opnieuw gefocust op Ellie en Joel, de game speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen af. “De game draait uiteindelijk om Joel en Ellie”, zo verklaart creative director Neil Druckmann. In het eerste deel speelde je als Joel en even kort als Ellie. Naughty Dog heeft bekend gemaakt dat je het tweede deel kun je alleen maar als Ellie kunt spelen.

In het tweede deel is er nog een groot verschil. Het speelt niet langer om de liefde tussen Joel en Ellie maar om de haat tussen deze twee personages. Zoals de trailer duidelijk maakt is het vooral wraak waarop Ellie op uit is, en zal ze volgens haar eigen woorden: “niet rusten totdat ze iedereen gevonden en vermoord heeft”. Verder is er niet duidelijk waar de haat vandaag komt of het tegen Joel is of als Joel überhaupt nog leeft, en dat het tegen de moordenaars van Joel is.

Ook de gevoelens van Ellie komen naar voren, je ziet bijvoorbeeld in de trailer dat ze kust met een meisje op een feest. Het was uit de DLC al duidelijk dat Ellie lesbische gevoelens heeft.

The Last of Us: Part 2 locatie

Naughty Dog heeft tijdens de PlayStation Experience 2017 onthuld dat een deel van de game zich in Seattle afspeelt, in de Amerikaanse staat Washington. Wie weet komt er een Trip naar Californië? Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de game zich op dezelfde plaats afspeelt.

In de trailer zie je dezelfde mannen die allemaal kaal zijn, terwijl vrouwlijke leden dan weer allemaal dezelfde haarsnit hebben. Het lijkt er daarom erg op dat dit om een sekte mensen gaat. Misschien heeft dit iets te maken met de eventuele moord op Joel? Echter zijn dit allemaal speculaties en is het dus allemaal niet zeker.. Maar mocht Joel vermoord zijn zou het logisch zijn dat Ellie tegen deze sekte aan het vechten is.

 

The Last of Us: Part 2 de gameplay

Tijdens de E3 van 2018 zijn de eerste gameplaybeelden van The Last of Us: Part 2 getoond. Naughty Dog heeft weer gezorgd voor de gevechten waar de spanning om te snijden is. De wapens en munitie zijn weer schaars, waardoor elke kogel weer telt. Hierdoor zal je gebruik moeten gaan maken van de glazen fles en of bakstenen die je in de game kunt gooien om de tegenstander af te leiden. Ellie beschikt zoals je in de trailer ziet opnieuw over een boog. Daarvoor kun je ook kiezen om dit keer explosieve pijlen te craften.

Ook speelt stealth een rol in Part 2, je kunt onder en tussen allerlei objecten verstoppen. Tevens zijn omgevingen tijdens gevechten deze keer in beperkte mate vernietigbaar. De gameplay tegen Infected mensen hebben we nog niet gezien, maar dat zal ongetwijfeld in de game zitten.

Conclusie

De game lijkt op zijn manier natuurlijk weer erg vet te worden, we weten al een aantal dingen van de game, de gameplay tegen de sekte, de schaarse wapens en munitie, de verwachte locaties. Maar er is nog genoeg om zelf nog te ontdekken!

Lees meer over de games van E3

002 2K
last of us 2 2
ko7jhm9l8yvnrbsvxqmq
the-last-of-us-part-2-reveal-trailer-not-in-game.jpg.optimal
1981701
The-Last-of-Us-Part-II-6-555x328
the-last-of-us-2
the-last-of-us-part-II-psx-panel-details
Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience