Ori and the Will of the Wisps, E3 2018

30 juni 2018 | door Jorick

Ori and the Will of the Wisps is een vervolg game op de Ori and the Blind Forest dat in 2015 uitkwam voor Xbox One en PC. Het is een game die thuis hoort in het adventure-platform.

Ori and the Will of the Wisps

Bij het spelen van de game trek je er op uit om de msteries buiten het bos van Nible te ontdekken en Ori’s ware lot te ontrafelen. De game ontwikkeld door Moon Studios en is in 4K UHD op Xbox One X te spelen en een Xbox Play Anywhere-titel.  De game is overigens wel uitgesteld naar 2019, dus je zult nog even geduld moeten hebben.

De gameplay

De titel geeft het al een beetje weg, je gaat weer spelen als Ori, Ori is een White Guardian Spirit. Ori ging in het vorige deel op reis door het land Nibel om er achter te komen hoe het zit met de Lost Ones en wat zijn ware lot is. In de trailer is te zien dat je samen met een uil speelt, dit is vermoedelijk het laatste kind van de uil Kuro uit de vorige game. Het landschap is vol met bossen en monsters en in de trailer zie je het al een beetje, we gaan over van het vredige en groene woud Nibel naar het steeds grimmigere en duistere land wat zich achter Nibel bevind.

Ori and the will of the wisps, Nibel

Nieuwe skills

Het blijkt dat je beter kunt mikken met de nieuwe Ori, je gaat de monsters die je tegen komt te lijf met pijl en boog en voor dichtbij heb je een zwaard om je te weren van de monsters. Ook zijn er nu 3 skills beschikbaar en kun je zelf bepalen op welke knoppen je welke skill wilt zetten. Bij het begin van de game kun je kiezen uit een 6 tal skills. Om te beginnen is er Regenerate met deze skill kun je je energy omzetten in health. Naast Regenerate hebben we Spirit Edge, waar je een zwaard van krijgt, en Spirit Arc, waar je de boog krijgt. Verder heb je nog de keuze uit Spirit Smash, een actie waarmee je sprint en hard op de grond terecht komt. Light Burts, een krachtig explosief dat je met een boog naar je tegenstander kunt gooien en Spike, een projectiel dat je kunt werpen. Het projectiel is traag maar wel zeer effectief.

Het blijkt dat er nog een skill is die je later in de game tegen kunt komen. Burrow, hiermee kun je in de grond duiken en langzaam bewegen in de grond. Dit is niet geheel zonder risico’s want er zijn allerlei insecten die in de grond leven en die graag een hapje nemen van Ori.

Verder lijkt de game erg makkelijk door zijn sprookjesachtige uiterlijk. Maar dit lijkt anders te zijn de game lijkt pittig, door zijn vele jumps en walls die verdwijnen als je ze hebt aangeraakt moet je erg nauwkeurig zijn wanneer je springt.

Conclusie

Als je Ori and the Blind Forest kent, weet je dat het een sprookjesachtige, maar ook zeer zeker een behoorlijk pittige game is. Het verhaal is natuurlijk het vervolg op het eerste deel en gaat verder waar het verhaal gebleven is. Zoals je natuurlijk verwacht van een game zijn er nieuwe skills, nieuwe werelden en het nieuwe richten wat het spelen van de game een stuk plezieriger maakt. Kortom het is een erg goed vervolg op deel één met veel nieuwe features.

Lees meer over de games van E3

afb-2
afb-1
afb-5
afb-6
afb-4

 

Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience