Nieuwe AMD B450-chipset moederborden

7 augustus 2018 | door Jorick

AMD heeft de B450-chipset officieel uitgebracht en fabrikanten verkopen vanaf nu hun moederborden op basis ervan. Het is de opvolger van de B350-chipset en is gepositioneerd onder de X470-chipset.

De B450-chipset is de opvolger van de B350-chipset. De B350-chipset is vorig jaar geïntroduceerd. Wat betreft de aansluitingen is er geen verschil, wel zijn er een aantal features die worden geïntroduceerd met de X470-chipset. Het gaat hier om Precision Boost Overdrive, waarmee de kloksnelheid verhoogd kan worden als de temperatuur dat toelaat natuurlijk. Ook nieuw is de StoreMI-cachingtechnologie wordt met de B450-chipset geïntroduceerd. Dit is een technologie waarbij de HDD’s en SSD’s te combineren zijn zodat de veelgebruikte data op de snelste opslag wordt gezet.

De B450-chipset moederborden zijn al enige tijd te koop. En de meeste moederborden staan ook al op de pricewatch van tweakers.

Diverse websites hebben round-ups van B450-moederborden online gezet. AnandTech heeft een overzicht gemaakt met de eigenschappen van 25 verschillende moederborden en bij Hardware.info is een review van 9 nieuwe moederborden met B450-chipset te lezen.

Voor meer artikelen over Hardware klik hier.

Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience