Systeemeisen, Welke games kan ik spelen

Geen game is het zelfde, daarom heeft elke game ook andere systeemeisen. Sommige spellen vereisen meer van je game pc dan andere.

CPU (Processor)

De Processor is het brein van de computer. Hoe groter het brein hoe sneller de pc zal zijn. Natuurlijk hangt de snelheid van de computer niet alleen af van de processor maar ook van de andere componenten.

In het algemeen zijn er een aantal verschillende processoren, waarvan twee hoofdmerken: Intel en AMD. Bij Game-Experience zal vooral Intel processoren aangeboden worden. Intel processoren zijn er in verschillende gradaties.

• Intel Pentium
  • Intel i3
  • Intel i5
  • Intel i7
  • Intel i9

Hoe hoger hoe krachtiger de processor. Intel werkt ook met Processor “Generaties” Eens in de zoveel tijd ontwikkeld Intel weer een nieuwe generatie. Zo is de 8e Generatie vele malen sneller en stabieler dan de 7e Generatie. Game-Experience probeert altijd de nieuwste generatie processoren in de computers te installeren.

GPU (Videokaart)

Alles wat je ziet op je beeldscherm wordt gemaakt door de Videokaart. De videokaart berekend alle codes die de game ontwikkelaars hebben gemaakt. Hoe mooier en vloeiender het spel hoe zwaarder de videokaart het heeft. Wanneer je wilt dat je in-game veel Frames per Second haalt, ofwel FPS dan moet de videokaart voldoen aan de eisen van het spel.

Er zijn veel verschillende videokaarten. Deze videokaarten zijn verdeeld onder twee chip makers: AMD en Nvidia Game-Experience werkt voornamelijk met Nvidia. Verschillende fabrikanten maken dan videokaarten van met deze chips. Denk aan de merken Asus, MSI en Gigabyte.

De chips van Nvidia zijn er in verschillende gradaties net zoals de processor.

• GT 1030
  • GTX 1050 (en een ti versie)
  • GTX 1060 (en een ti versie)
  • GTX 1070 (en een ti versie)
  • GTX 1080 (en een ti versie)

Hoe hoger hoe krachtiger de videokaart. De ti versie en een turbo versie van die kaart, met meer geheugen en soms ook meer kracht. Net zoals de processoren hebben de videokaarten ook generaties. Op dit moment is de 10 series.  Straks komen de GTX 1150,1160 ect. Deze zullen nog weer sneller zijn dan de vorige generatie.

RAM (Werkgeheugen)

Het werkgeheugen is een onderdeel van je computer waar het systeem (Windows) tijdelijk data opzet. Deze data heeft de computer nodig om programma’s te kunnen uitvoeren. Games maakt ook veel gebruik van dit geheugen. Werkgeheugen is vele malen sneller dan een SSD waardoor het bewerken en oproepen van data in het geheugen ultra snel kan.

Opslag

In je game pc moet je opslag hebben voor je besturingssysteem. Daarnaast wil je misschien ook wel games andere data op je computer opslaan. In je computer kan je twee soorten opslag installeren. Een HDD en een SSD. Voor je bestuuring systeem kan je het best een SSD nemen. Deze schijf is vele malen sneller dan een HDD. Bekijk ons kennisbank artikel over het verschil tussen een SSD en HDD.

Verschillende games vereisen verschillende opslag. Zo vereist Minecraft 2GB Opslag terwijl GTA 5 bijna 100 GB nodig is. Bedenk je dan goed hoeveel opslag je nodig zou kunnen hebben.

Windows

Niet elke game werkt op elk besturingssysteem. Game-Experience installeert enkel de nieuwste versie van Microsoft Windows 10.

Systeemeisen

Game-Experience heeft een hele set games op een rij gezet en de systeemeisen bij elke game gezet. Aan de hand van deze informatie kan je zie of jouw game pc deze games kan bespelen.
Bekijk hier de systeemeisen

Systeemeisen