Gamen op een laptop traag?

Is het gamen op een laptop traag? in vergelijking tot een vaste game pc? Nee, Dat hoeft niet. Dat ligt er helemaal aan welke gaming laptop je wilt.

Gamen op de laptop

Gamen op een laptop traag?Net zoals op een vaste Game PC met een toetsenbord, muis, beeldscherm en een kast kan je ook prima gamen op een gaming laptop. Gaming laptops zijn tegenwoordig zo gebouwd dat het bijna dezelfde hardware bevat dan als een vaste Game PC. Alleen betaal je er in verhouding wel meer voor.

Het voordeel aan een gaming laptop is dat je altijd en overal kunt gamen. Je hebt geen toetsenbord of een los beeldscherm nodig, misschien enkel een muis omdat het gamen op een touchpad niet voor elke game zo geschikt is.

Gaming laptops zijn er vanaf ongeveer € 950,- Hoe hoger je in de prijsklasse van de gaming laptop zit hoe snellere hardware je hebt en kan je zwaardere spellen spelen.

Hardware

Zoals hierboven vermeld zit er in de gaming laptops bijna de zelfde hardware als de Game PC. Alleen kleiner en zo aangepast dat het op een accu kan functioneren, dus iets minder vermogen. Zo zijn er gaming laptops verkrijgbaar met een Dubbele videokaart voor de ultime gaming performance.

Game PC of Gaming laptop

Wanneer moet je kiezen voor een Game PC of een Game Laptop. Heb je een beperkt budget maar wil je wel lekker kunnen gamen, kies dan voor een Game PC. Dit omdat met een beperkt budget krijg je met een vaste pc meer voor je geld dan een gaming laptop. Wanneer je een ruim budget hebt, en niet op een vaste plek wilt/kan gamen. en misschien de laptop wilt gebruiken voor school. Dan kan je voor een gaming laptop gaan.

De vraag: Gamen op een laptop traag?

Absoluut niet, Maar houd rekening met welke games je wilt kunnen spelen. Deze spellen hebben systeemvereisten (System requirements) Wanneer de laptop hieraan voldoet en liefst iets beter dan die vereisten kan je prima gamen op deze laptop.

Wil je meer te weten komen over welke gaming laptop bij jou past? Neem contact met ons op. Wij helpen jou heel graag verder om de juiste keuze te maken.