Game laptop kopen

Game LaptopEen game laptop is een complete draagbare game pc. Alles in een, makkelijk voor LAN-Party’s of wanneer je wilt gamen waar je maar bent.

Soorten game laptops

Een game laptop zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklasse. Hoewel de prijzen van de game laptops afgelopen jaren lager zijn geworden zijn ze nog steeds prijzig. Maar je krijgt we veel voor je geld. Een game laptop bij Game-Experience zijn er al vanaf ongeveer € 1.000,-

De verschillen tussen al deze laptops lopen uiteen. De grootste verschillen zitten in:

• GPU (Videokaart)
  • CPU (Processor)
  • SSD (Solid State Drive)
  • HDD (Hard Disk Drive)
  • Beeldscherm
  • Grootte laptop

Welke game laptop past bij mij?

Het belangrijkste wat je moet weten is bij het aanschaffen van een laptop is, welke games wil je gaan spelen. Of wat wil je er allemaal mee kunnen. Wanneer je weet welke games je wilt kunnen spelen. Bekijk dan wat de systeemvereisten zijn voor dit spel. Zoek dan naar de “recommended system requirements” ofwel Aanbevolen systeemvereisten. Dit zijn de systeemeisen die je nodig hebt om het spel goed te kunnen spelen. Bekijk hier de systeemeisen van verschillende spellen.

• Als je onder deze systeemeisen kan het zijn dat je het spel minder goed of helemaal niet kan bespelen.
  • Boven deze systeemeisen zit zal je het spel in nog hogere kwaliteit kunnen spelen.
  • Ook wanneer je boven de systeemeisen zit van het spel dat je wilt gaan spelen kan je ook andere spellen spelen die misschien meer eisen stellen om het spel te kunnen spelen.

CPU, GPU en SSD/HDD

Er zijn verschillende game laptops. Bedenk dan ook goed welke het beste bij jou pas.

CPU

De CPU ofwel processor in de laptop bepaalt voor een groot deel de snelheid van je laptop. Hoe krachtiger de CPU hoe sneller de laptop zal zijn. Zo heb je een Intel Core i3, i5 en i7 zo is de i7 stukken sneller dan de i3. Maar je hebt niet altijd een i7 nodig een goed te kunnen gamen. De meeste games spelen goed op een i3 of i5. Bekijk daarom goed de systeemeisen van de games Deze snelheid wordt natuurlijk wel bepaald door de andere onderdelen in de laptop.

GPU

De videokaart is het onderdeel die er voor zorgt dat je beelden kunt zien op je beeldscherm. Daarom is dit onderdeel zo belangrijk voor het gamen. Hoe krachtiger de videokaart(en) hoe grafisch moeilijkere games je kunt spelen. Er zijn verschillende videokaarten voor de game laptops. Net zoals de processoren hebben deze ook gradaties van laag naar hoog. Zo is de nVidia GeForcen GTX 1050 minder sterk dan de Nvidia GeForce GTX 1060, 1070 en 1080. Sommige laptops hebben zelfs twee videokaarten in de laptop verwerkt om zo nog beter te kunnen gamen. Wat de games nou precies vereisen van je videokaart kun je vinden in de systeemeisen van de games.

SSD en HDD

Het verschil van een SSD en HDD is groot. een SSD kan wel een lees-snelheid hebben tot 3200 MB/s terwijl een HDD niet sneller gaat dan 210 MB/s. Darom raden wij altijd aan, in welke configuratie dan ook om een SSD te nemen. Een HDD is goed geschikt voor opslag van bijvoorbeeld games, Game-opnames of overige data. En gebruik de SSD voor de Windows partitie en de belangrijkste game(s)

Verschillende groottes

De game laptops zijn er eigenlijk maar in twee maten. 15,6 inch en 17,3 inch. Dit is de grootte van het beeldscherm. met een 17,3 inch scherm heb je een groter scherm waarop je kunt gamen dan een 15,6 inch.

Maar hoe groter de laptop hoe zwaarder en minder makkelijk je hem mee kan nemen voor bijvoorbeeld school. Houdt dus rekening met de grootte bij het aanschaffen van een tas of laptop sleeve.

Vragen

Kom je er niet helemaal uit. Of weet je niet zo goed waar je naar moet kijken. Wij zijn er om jou te helpen om de juiste keuze te maken. Neem gerust contact met ons op.

Bestel hier jouw Game Laptop