Altijd en overal gamen

Gamen bij vrienden, op school of bij een LAN-party en geen zin om je pc te verslepen? Altijd en overal gamen met een game laptop.

Kracht

Een game laptop zit bijna net zoveel kracht als in een game pc. Zo kan je alle games spelen die je maar wilt, natuurlijk hangt het wel af wat voor game laptop je aanschaft. De belangrijke onderdelen voor het gamen: Processor, videokaart, geheugen en opslag zijn in verschillende snelheden verkrijgbaar bij de game laptop. Hoe sneller de onderdelen hoe beter de gaming prestaties.

Processor

De processor in en gaming laptop zijn er in drie verschillende snelheden. Hoe hoger hoe sneller

• Intel Core i3
  • Intel Core i5
  • Intel Core i7

Videokaart

De videokaart zorgt voor alles wat je ziet op je beeldscherm. Vooral bij het gamen is dit onderdeel erg belangrijk. In de game laptops kunnen de volgende videokaarten zitten. Hoe hoger de videokaart, de zwaardere games je kan spelen.

• Nvidia GeForce GTX 1050
  • Nvidia GeForce GTX 1060
  • Nvidia GeForce GTX 1070
  • Nvidia GeForce GTX 1080

Geheugen

Geheugen is nodig voor het tijdelijk opslaan van systeembestanden en game onderdelen. Sommige games en programma’s vereisen meer geheugen dan andere. Hoe meer hoe beter.

Opslag

De opslag van de laptop bepaalt naast hoeveel games je op kan slaan ook hoe snel je laptop opstart. en hoe snel je games opstarten natuurlijk. Onze voorkeur zal altijd uitgaan naar een SSD. Deze schijven zijn vele malen sneller dan hardeschijven. Meer informatie over deze twee verschillende schijven in een ander artikel.

SSD OF HDD, Wat is het verschil?

Beeldscherm

In een game laptop zit een beeldscherm net zoals ieder andere normale laptop. Maar het zou jammer zijn om te gamen met een normaal beeldscherm. Met een gaming laptop heb je altijd een Full HD beeldscherm of hoger. Ook heeft het scherm altijd een refresh rate van 60 of 120 Hertz.

Je kunt bij een laptop kiezen voor een 15,6 of een 17,3 inch variant. Dit heeft betrekking op de grootte van het beeldscherm.

Accu

Met een laptop accu hoop je natuurlijk uren op een accu te kunnen gamen. Wanneer je aan het gamen bent verbruiken de componenten van de laptop meer stroom dan normaal. Ga er dan ook vanuit dat de accu daarom ook stukken sneller leeg zal lopen dan anders. Ook zullen de prestaties van het spel tijdens het gamen lagen uitvallen dan wanneer je de laptop aan de netspanning hebt.

Altijd en overal gamen

Met een gaming laptop kun je altijd en overal gamen. Door de mobiliteit en grootte, maar ook omdat de kracht onder de motorkap zit je niet vast een een complete game pc.

bekijk de Game-Experience gaming laptops