H1Z1 krijgt in de toekomst mobile-versie

8 september 2018 | door Jorick

H1Z1 krijgt ook een mobiel versie van de game genaamd Z1 Battle Royale. Het is nog niet bekend op welke platformen (Android, iOS, Windows) de mobile versie uit gaat komen. Tegelijkertijd gaat ontwikkeling aan een mobile-versie van Everquest beginnen.

Aanleiding voor ontwikkeling van de twee mobiele-titels is een investering door holdingbedrijf Nantworks. Hoeveel het concern investeert in de Amerikaanse studio wordt niet vermeld. Naast een of meerdere titels voor mobile gaat de pc-versie van H1Z1: Battle Rotale in de toekomst ook door het leven onder de naam Z1 Battle Royale.

H1Z1 is begonnen als zombie-survival game zoals DayZ. In deze tijd waren zombie-uitbraak games erg populair. Echter begon de hype rond de battle royale games ook rond deze tijd. De nieuwe game modus battle royale stoot de zombie-survival games gemakkelijk van de troon en was binnen no time de meest gespeelde genre. Ontwikkelaar Daybreak besloot de ontwikkel van H1z1 in die richting te bewegen, een zet die Epic Games ook maakte met Fortnite-spinoff Fortnite: Battle Royale.

Z1 Battle Royale is niet de eerste die met een battle royale game komt op mobiel. Zijn voorgangers zijn Playerunknown’s Battlegrounds en Fortnite: Battle Royale.

Bekijk hier de rest van onze Nieuws artikelen.

Z1 Battle Royale
« 1 van 3 »
Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience