We Happy Few, E3 2018

25 juni 2018 | door Game Experience

We Happy Few is een nieuwe game die is besproken in E3 2018. In dit artikel zullen we jullie meenemen wat voor game dit is!

We Happy Few, E3 2018

Allereerst hebben we een behoorlijk onbekende game die voor ons best verrassend uit de hoek kwam. Niet door een al te grote uitgever, maar dat maakt de game niet minder interessant!

  • Ik heb het dan over We Happy Few.We Happy Few, The Game
  • Titel: We happy Few
  • Platform: Windows, Playstation 4, Xbox One
  • Ontwikkelaar: Complusion Games
  • Verwacht: 10 agustus 2018

We Happy Few is al een behoorlijke tijd in early access, echter heeft dit tot dusver nog geen grote bekendheid opgeleverd. Op E3 was de meest recente versie van de game beschikbaar, en hier maakten vele mensen dan ook zeker gebruik van. De bezoekers waren niet weg te slaan!

Waar gaat de game over?

De game gaat over jezelf conformeren, over ergens bij willen horen of juist niet! Een game over een bepaalde groepsdruk, over jezelf aanpassen zodat je ergens bij kan horen, en hoe ver wil je hier in gaan?
De game speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid in het Engelse Wellington Wells, een keurig typisch Engels oord met keurige huisjes. Het tijdsperk is zoals in vele games tegenwoordig over dat Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen. Vreemd genoeg hebben de Duitsers zich terug getrokken rond de jaren ’60. Sporen van de aanwezigheid van de Duitsers in nog hier en daar zichtbaar in de game.

Joy is een drug in de game die wordt genomen door de kleine samenleving op Wellington Wells om hun verleden achter zich te laten. Door deze drug voelen de bewoners zich erg opgetogen en gevoelig voor zaken die deze vrolijke stemming bederven. De bewoners dragen dan ook een masker waardoor het lijkt dat de bewoners altijd overdreven blij zijn. Verder is het in Wellington Wells erg netjes, nette en juiste kleren een extra mooie tuin allemaal dingen die zorgen voor het extra blije gevoel dat het dorpje wil uiten.
We Happy Few, Landscape

In dit dorpje speel je als Arthur, Sally en Ollie, die alle drie uit het dorpje Welling Wells proberen te ontsnappen. Je begint vanuit het oogpunt van Arthur die later Sally en Ollie ontmoet. Vanaf dat moment speel je de hoofdrol spelers door elkaar heen. De verhalen lopen parallel aan elkaar zo weet je dus altijd als je met Arthur net op stap bent geweest dat Ollie en Sally dit ook hebben meegemaakt.

Zoals je dus waarschijnlijk al vermoed, nemen Arthur, Sally en Ollie de Joy drug niet. Dit wordt hun door de bewoners van Welling Wells niet helemaal in dank afgenomen. In het verhaal ga je dan ook regelmatig merken dat de Joy-gebruikers Arthur, Sally en Ollie aanvallen zodra ze zien dat je geen joy-gebruiker bent. Door de joy-gebruikers wordt het namelijk opgevat als belediging of bedreiging.

Wat is nou het hoofddoel van de game?

Het is dus een game waaraan je probeert te ontsnappen uit de gekke wereld van joy-gebruikers. Dit probeer je door een weg te vinden uit Welling Wells op de hoop dat je een wereld treft zonder joy-gebruikers. In de game ga je aanwijzingen vinden die je helpen met het ontsnappen uit Welling Wells, een beetje puzzelen, sluipen om geen aandacht te trekken van de joy-gebruikers en een beetje craften om je eigen spulletjes te maken.

Deze spullen kun je onderweg maken, zonder enige workbench zoals deze in Minecraft nodig is. Je verzamelt Metal Bits, Mechanical Bits, restjes stof en allerlei ander materiaal om bijvoorbeeld een Lockpick, een breekijzer of allerlei andere items te maken. Maar het zijn niet alleen handige items die je kunt maken maar ook bandages en kleding. En je weet wat ze zeggen over kleding, de kleren maken de man. Dat is in We Happy Few ook zo! Als je kleren aan hebt kun je gemakkelijk tussen het publiek manoeuvreren zonder meteen op te vallen.

Maar het blijft niet alleen bij het verzamelen van handige spulletjes of kleding, natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden door de personages Arthur, Sally en Ollie. Regelmatig zelfs! Water is erg schaars aangezien de Joy-gebruikers deze Joy drug ook in het water mengen. Hierdoor is een snel slokje drinken geen optie. Dus zou je het water ergens moeten zuiveren.

We Happy Few, Clothes

 

Speelt alles zich af in één deel?

We Happy Few is dus een open wereld game zoals je inmiddels gemerkt hebt. Er zijn verschillende delen in Welling Wells waar verschillende regels gelden. Niet iedereen gebruikt Joy maar wel zijn er overal strikte regels. En aangezien de kleren de man maken in Happy New Few kun je maar beter eens deelnemen aan een verkleedpartijtje!

Aangezien je niet welkom bent als niet Joy-gebruiker in Welling Wells en als je de foto’s misschien al hebt gezien kom je regelmatig in een gevecht terecht met de Joy-gebruikers. Oftewel de game heeft regelmatig gewelddadige confrontaties. In de game zitten verschillende functies, manieren en opties hoe je de tegenstander te lijf kan gaan. Ben je benieuwd? Ik zal je verklappen het is erg goed gedaan alleen om niet alles te verklappen, anders is het net als de clue van een blockbuster-film vertellen, zal je dit deel toch echt zelf moeten beleven!

Voorlopige conclusie

Het is een adventure survival game in een enorm afwisselende en vooral bijzondere spelwereld. Het is een game met veel verschillende landschappen, personages, wapens, items noem het maar op. Kortom er is veel te vinden te beleven maar vooral te doen in Welling Wells. En de grote vraag is neem jij de Joy? Durf jij het aan, of wil je net als Arthur, Sally en Ollie weg uit Welling Wells, op zoek naar een wereld zonder joy-gebruikers.

Lees meer over games van E3 2018

whf ss 05
whf ss 09
whf ss 08
whf ss 04-1
whf ss 01-1
whf ss 10-1
whf ss 02-1
whf ss 06
Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience