Call of Duty: Black Ops 4 toont battle royale-modus

12 september 2018 | door Jorick

Treyarch heeft een trailer gepubliceerd met beelden van Blackout van Call of Duty: Black Ops 4. Volgens de ontwikkelaar gaat het bij de battle royal-modus om de grootste plattegrond tot nu toe in de shootergames.

Blackout is de battle royal-modus van Call of Duty: Black Ops 4 waarin tot aan tachtig spelers elkaar bestrijden. Wat toch wel een klein beetje opvallend is aangezien het om de grootste map gaat in deze shooterserie. Maar daarover hieronder meer. De modus bevat een aantal karakters en wapens van eerdere games in de serie. Op de plattegrond die Trecharch publiceerde is te zien dat onder andere Nuketown Island, Hydro Dam en Fracking Tower onderdeel uitmaken van het spel.

In de trailer is te zien dat er gebruik wordt gemaakt van auto’s, vrachtwagens, helikopters, speedboten, quads en zelfs een wingsuites kunnen inzetten en zich ook onderwater kunnen verplaatsen. Op het laatst is er ook een zombie te zien.

Wat mij opvalt is dat de game een Rocket Launcher heeft waarmee je de voertuigen kunt destroyen. Tevens is het opvallend dat je onder water kunt schieten en dat je airdrop crates/supply crates op kunt pikken en mee kunt nemen met een vrachtwagen. In PUBG is dit onmogelijk, althans je ziet wel eens filmpjes dat ze een airdrop meenemen met een auto maar dat ziet er niet echt uit als ‘de bedoeling’. Tevens zijn de throwing knives weer aanwezig, en is er een soort ‘tijd’  bom met een aapje die bekkens tegen elkaar aan slaat te zien.

Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt 12 oktober voor pc en consoles. Op 10 september start de bèta van Blackout voor de playstation 4, gevolgd door testen op de Xbox One en pc.

Official Call of Duty®: Black Ops 4 – Blackout Battle Royale Trailer
« 1 van 6 »
Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience