Battlefield 5 Chapter 1: Overture update

6 december 2018 | door Game Experience

5 december kwam de nieuwe update van Battlefield 5 uit. In dit bericht bespreken we alle nieuwe aspecten.

The Last Tiger

Met de nieuwe update is de eerste single-player missie toegevoegd. Bij deze missie speel je als een commandant van één van Nazi Duitsland Tiger I Tanks (Tiger nummer 237 om precies te zijn). De missie focust zich op de emotionele tijden aan het einde van de oorlog in een stedelijke omgeving.

Nieuwe map

Voor de multiplayer liefhebbers wordt er een nieuwe map toegevoegd. Deze nieuwe map genaamd Panzerstrom (gebaseerd op de slag om Hannuit) is één van de grootste mappen die Battlefield ooit heeft ontworpen. De map bestaat uit meerdere kleine heuvels die vol liggen met kapotte tanks. Er kan met maar liefst 17 tanks en 3 reinforcements tegelijkertijd op deze map gespeeld worden.

Wekelijkse evenementen

Voor 4 weken lang is er elke week een nieuw evenement.

In de eerste week (6 december – 12 december) wordt de focus vooral gelegd op het bevoorraden van munitie en medische voorraad. Als alle doelstellingen van de eerste week zijn voltooid spelen de spelers de VGO MMG vrij. dit is een wapen alleen voor de Support-klasse.

In de tweede week (13 december – 19 december) gaat het om samenwerking tussen jouw squad. Help jouw squadleden met kills, revives en het spotten van vijanden in een serie uitdagingen. Als alle doelstellingen zijn voltooid krijgen de spelers een Axis Ratburner helm.

In de derde week (20 december – 26 december) wordt er gefocust op tanks, vliegtuigen en andere voertuigen. Als de spelers alle doelstellingen hebben voltooid spelen ze de Selbstlader 1906 zelfladend geweer vrij. Dit wapen is alleen voor de Recon-klasse.

In de vierde en laatste week (27 december – 5 januari)  van de Chapter 1: Overture update eindigt deze met een focus op Grand Operations. Paradrop in deze enorme multiplayer-ervaring en voltooi unieke uitdagingen om uiteindelijk de AG m/42 halfautomatisch geweer vrij te spelen. Dit wapen is alleen voor de Assault-klasse.

Voertuigaanpassingen

Sinds de release van Battlefiel 5 was het alleen maar mogelijk om wapens en soldaten aan te passen. Met de nieuwe update kunnen voertuigen nu ook aangepast worden. Deze aanpassingen veranderen alleen de verschijning van het voertuig en niet hoe de voertuigen presteren op het slagveld.

Practice range

De laatste toevoeging is een schietbaan om in te oefenen. Spelers krijgen hiermee de kans om wapens en voertuigen te testen voordat ze het slagveld opgaan. Er zijn verschillende banen gemaakt die je hierbij zullen helpen.

De battlefield 5 uitbreidingen zijn voor elke speler gratis.

Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience