Asus koelingkit voor X399-moederborden

1 augustus 2018 | door Jorick

Op Taiwanese sites zijn recent posts geplaatst waaruit blijkt dat Asus een koelingskit voor hun X399-moederborden uitbrengt. Dit is ter aanvulling van de huidige heatsinks. De release zou deze maand plaatsvinden.

De posts zijn geplaatst door de site 4gamers. Asus kondigt hun nieuwe koelingkit voor X399-moederborden daar aan. Deze moederborden zijn voor de tweede generatie Threadrippers. Op de site van 4gamers is te zien dat er onder meer een kit met de naam Zenith Extreme Cooling Kit bestaat die bestaat uit een kleine 40x10mm-ventilator, een bracket voor de ventilator en een heatsink voor op het moederbord. De andere 2 kits bevatten geen ventilator. Volgens de site 4gamers zijn de kits bedoeld voor extra koeling op het moederbord op deplekken die voor de energietoevoer verantwoordelijk zijn.

Dit betekent dat de kit dus is bedoeld voor de overclockers aangezien de energietoevoer bij overclocken (meestal) hoger/meer word. En hierdoor dus ook de temperatuur hoger word vandaar de extra koeling. De kits zijn alleen op aanvraag te krijgen. Asus is volgens 4gamers van plan om de kits te bundelen met de Zenith Extreme-, Strix X399-E Gaming- en de X399-A-moederborden.

AMD presenteerde de tweede generatie Threadripper-processors tijdens de Computex-beurs in Taiwan en zei dat deze in het derde kwartaal uit zouden komen.

Voor meer artikelen over Hardware klik hier.

Hulp nodig? Chat met ons
Game-Experience